Selecting the best wood since 1920.
EFM - Over ons

Houthandel en Bosbouw houdt de Familie Segers al 4 generaties bezig

In het jaar 1920 startte overgrootvader Pierre met houtverwerking vanaf zijn boerderij in het landelijke Kinrooi, door leveringen van hout aan de toen nog aanwezige mijnbouw. Gaandeweg gaf hij de smaak van het bos en het hout door aan zijn kinderen, door ze vanaf hun jeugd aan zijn zijde en in zijn levenswijze te betrekken. Hierdoor breidde grootvader Jacques na de oorlog de activiteiten uit, er werden niet enkel diverse houtproducten geëxporteerd naar de omringende landen, ook kwam de import van tropische houtsoorten uit Afrika tot stand.
<
>
Over EFM - Het begin Over EFM - Het begin Over EFM - Het begin Over EFM - Het begin Over EFM - Het begin
<
>
Kwalitatief en duurzaam hout Kwalitatief en duurzaam hout Kwalitatief en duurzaam hout

Kwalitatief en duurzaam hout is prioriteit

Markten veranderen, modetrends passen zich aan en hierdoor blijft ook het gebruik en de verwerking van hout in beweging en evolueren. Vader Jaak begreep dat er hierin wel steeds een constante factor als vertrekpunt blijft, en dat is de grondstof hout, de boom, het bos. Vanuit die gedachte kwam de huidige onderneming European Forestry Management of kortweg EFM tot stand. De focus werd direct gelegd om vanuit bosbouw en houtoogst het kwalitatief juiste hout in de gewenste assortimenten klaar te maken en deze zo aan te leveren voor verdere houtbewerkingen.

EFM groeit mee met de markt

De wereldwijde vraag naar hout is blijven toenemen en mede hierdoor werd de afname direct verdeeld en gediversifieerd door een nationale en internationale markt. De kennis van het hout en het correcte, juiste handelen ermee waren de 2 pijlers die doorgegeven werden aan zonen Peter & John. Peter heeft hierbij de aanwezigheid in het bos en neemt de eerste kwaliteitsonderverdelingen in supervisie. John heeft zich toegelegd op de commerciële en logistieke verdelingen. Hierdoor geniet EFM ondertussen een lokale en wereldwijde bekendheid in het correct aanleveren van kwalitatief hout.
<
>
EFM groeit mee met de markt EFM groeit mee met de markt EFM groeit mee met de markt EFM groeit mee met de markt

Reken op deexpertise van EFM

Onze passie voor hout delen we graag met onze klanten. Voor advies kan u steeds rekenen op EFM. Door de jaren heen heeft EFM zich gespecialiseerd in de handel van productiehout voor professionele verwerkers wereldwijd. Vanuit onze ervaring weten we perfect welk hout aan uw verwachtingen zal voldoen.